Torbjorn Zetterlund

Sun 10 2022
Image

Ik heb het geprobeerd met GitHub Copilot

by bernt & torsten

Ik was vorige week erg enthousiast toen ik eindelijk toegang kreeg tot de GitHub Copilot, ik had me er vele maanden geleden voor aangemeld en stond op een wachtlijst. Ik denk dat veel ontwikkelaars geïnteresseerd zijn in het leren wat een AI-oplossing voor hen kan betekenen en om codesuggesties te doen.

Ik gebruikte GitHub Copilot met Visual Studio 2022, het gebruik van Copilot in Visual Studio is eenvoudig dat je je aanmeldt bij Copilot vanuit je Visual Studio-omgeving, en wanneer je code begint te schrijven of te bewerken, begint de Copilot-oplossing suggesties te doen terwijl je typt, wat suggereert dat de code copilot denkt dat je misschien wilt. Het kan hele regels of hele functies voorstellen op basis van de context van de geschreven code.

PHP Codeigniter Suggestie

Slag

Om aan de slag te gaan, moet u zich aanmelden voor de wachtlijst om toegang te krijgen tot de GitHub Copilot voordat u de Visual Studio 2022-extensie installeert.

Zodra u een e-mail van GitHub hebt ontvangen waarin wordt bevestigd dat u toegang hebt, gaat u in Visual Studio 2022 naar Extensies > Extensies beheren en zoekt u naar GitHub Copilot.

Druk op downloaden en sluit Visual Studio desgevraagd. U wordt nu gevraagd om de GitHub Copilot-extensie te installeren. Selecteer Wijzigen om de installatie te starten.

Zodra het is voltooid, opent u Visual Studio 2022 opnieuw. U wordt vervolgens gevraagd visual studio te autoriseren met de GitHub Copilot-service.

Dit zal een browservenster openen. Druk op Ctrl-V om de autorisatiecode erin te plakken, druk op Doorgaan en vervolgens GitHub Copilot Plugin autoriseren.

GitHub Copilot gebruiken

Terwijl u typt, stelt GitHub Copilot automatisch de code voor waarvan het denkt dat u die misschien wilt. U kunt op de tabtoets drukken om te accepteren of u kunt gewoon blijven typen om te negeren en GitHub Copilot zal meer suggesties doen op basis van wat het denkt dat u doet. U kunt op Esc drukken om een suggestie volledig te wissen als deze u in de weg zit.

PHP Functie Codeigniter

Hoewel GitHub Copilot altijd zijn beste aanbeveling zal tonen, kunt u Ctrl + Alt +] en Ctrl + Alt + [ gebruiken om door de alternatieven te navigeren uit de meerdere suggesties die het heeft gegenereerd.

U kunt de instellingen voor GitHub Copilot op elk gewenst moment aanpassen door op het GitHub Copilot-pictogram onder aan uw editorvenster te klikken. Hiermee kunt u bepalen wanneer de extensie is ingeschakeld, inclusief de mogelijkheid om deze in of uit te schakelen voor bepaalde oplossingen en programmeertalen.

Rond het af

Ik heb Copilot geprobeerd met PHP, CSS, TypeScript, Ionic en Python, het geeft me altijd suggesties, ik vind het heel gemakkelijk te gebruiken en het is handig in de programmering die ik doe voor verschillende projecten. Wat ik begrijp over hoe het werkt, is dat GitHub-mensen de openbare open source-projecten op GitHub hebben gebruikt en de code van deze openbare Github-repositories hebben ingevoerd in een AI die overuren wordt getraind die vervolgens de suggesties biedt terwijl we in Visual Studio werken, het is complexer dan ik het heb gemaakt, het is nog steeds een zeer nuttig hulpmiddel voor ons allemaal programmeurs.

Share: