Een gedicht: Over ageisme en vrouwenhaat

Ageisme en vrouwenhaat zijn twee plagen van onze tijd, die ons beroven van onze waardigheid en onze rede en rijm vertroebelen.

Want sommigen worden beoordeeld op hun leeftijd en verteld dat ze hun hoogtepunt hebben verloren, hun wijsheid, vaardigheden en kennis, allemaal beschouwd als een misdaad.

Terwijl anderen worden gekleineerd op basis van geslacht alleen, worden hun waarde en waarde in twijfel getrokken, alsof ze onbekend zijn.

Deze vooroordelen zitten diep en kunnen moeilijk van zich af te schudden zijn, want ze zijn geworteld in een cultuur die bekrompen en nep is.

Maar we moeten er bovenuit stijgen en vechten voor wat juist is, en de stereotypen doorbreken, die het licht van onze toekomst dimmen.

Want iedereen verdient een kans, om hun leven met trots te leven, om gewaardeerd te worden om wie ze zijn, en niet alleen om hun leeftijd of kant.

Laten we dus deze ketens verbreken en onze verschillen omarmen, want in onze diversiteit liggen onze grootste krachten en zintuigen.

Want ageism en vrouwenhaat hebben geen plaats in onze wereld, En het is aan ons om op te staan en hun greep te ontvouwen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *