23360 dage gammel og tælle

Jeg opnåede 64 år (23360 dage) i denne uge. Her er nogle åbenlyst strålende refleksioner: Hvad handler livet om? Jeg tror, en balance mellem vidensopbygning og forbindelser.

Jeg vidste ikke, hvad jeg ønskede at gøre i mit liv, før jeg blev introduceret til softwareudvikling. Før det arbejdede jeg i byggeriet, som levering lastbilchauffør og i posthuset sortering mailbags.

Jeg tror, at alle kan gøre næsten alt, hvis de ønsker det og er motiveret nok.

Jeg kom ind i softwareudvikling ved at kede mig køre en lastbil, så jeg ansøgte om et 1-årigt universitetskursus i administrativ databehandling, læring af computerprogrammering.

I denne uge har jeg arbejdet med softwareløsninger i 41 år (14.965 dage) og tæller. Jeg startede som 23-årig i 1980.

Jeg har boet i 4 lande Sverige (Stockholm), Forenede Arabiske Emirater (Dubai), Canada (Toronto) og Holland (Amsterdam).

Da efterspørgslen efter Computer Programmører var høj i 1980, kunne jeg vælge, hvilket firma jeg skulle arbejde for, så jeg blev medlem af WM-Data Consulting i Stockholm, Sverige.

Min eneste kunde, der arbejdede for WM-Data fra 1981 til 1987, var Philips Telekommunikation i Sverige. Det var dengang, min hollandske forbindelse startede.

Jeg kom til Philips Telecommunication i 1987 på kontoret i Dubai og arbejdede som specialist i selvbetjeningsbankprodukter, der leverede selvbetjeningsbankprojekter i Mellemøsten.

Jeg flyttede til Canada i 1994 fra Dubai og sluttede Oasis Technology, en opstartsvirksomhed inden for elektroniske betalingssoftwareløsninger til banker og detailhandlere.

I 2011 flyttede jeg til Holland og fortsatte med at udvikle software og big data-løsninger.

Jeg har brugt 78.720 timer over 41 år med softwareløsninger. Jeg har baseret dette antal på at arbejde 1.920 arbejdstimer om året på en typisk 40-timers arbejdsuge ganget med 48 arbejdsuger på et år, da jeg altid sørgede for, at jeg havde fire ugers ferier. Det er nok meget flere timer brugt på at arbejde, jeg nøjes med dette.

Jeg var en del af den elektroniske betalingsindustri, der gjorde det muligt for den globale rækkevidde af betalingskort og kreditkort til alle, så vi kunne rejse og bruge bankkort over hele verden. Jeg har besøgt 75 lande primært for at arbejde.

Jeg lærte, at i denne verden, er der de fattige, middelklassen, og de rige. De rige tilhører en eksklusiv klub bestående af “movers” og “shakers.” Men for de fattige og middelklassen, deres personlige kampe og resultater smede og forme deres identitet

Jeg lærte mennesker, er forudsigelige skabninger af vane og vaner og kan omdannes på et øjeblik, faktisk hurtigere og mere potent end en øjeblikkelig kop kaffe

Jeg lærte, at ledelse og ledelse er to forskellige ting , og at vi blander dem sammen. Ledelsen er fokuseret på bundlinjeresultater, måling og effektivitetsgevinster, som ofte er ved at miste pasformen til formålet. De fleste nye ledere mener, at blive en leder er en “graduering.” Sandheden er, at det er det modsatte.

Jeg lærte, at du som leder skal være en god kommunikator for at være en god lytter. Som leder skal du give tid til, at andre kan tale. som leder skal du have en klar forståelse af organisationens vision og dele den med deres team på en måde, der motiverer dem. Lederen holder deres team opdateret om, hvad der sker i organisationen.

Jeg lærte, at de bedste ledere inden for softwareteknologi er dem, der har høje tekniske færdigheder, du bør bestemt ikke være den bedste tekniske person i teamet, du skal være den, der letter væksten af det tekniske talent.

En leder arbejder for sine medarbejdere og skal forstå, hvad medarbejderne ønsker på et dybt niveau. En leder skal hele tiden tilpasse sig medarbejdernes behov, og hvad de ønsker fra organisationen.

Jeg lærte, at medarbejderevalueringer er spild af tid. En leder, en leder, en holdleder bør kende deres folk godt og styre dem som et sportshold. Kendskab til den enkeltes styrke og svagheder, og træn hver medarbejder inden for deres svaghed til at lave et sammenhængende team.

Jeg vidste, at det at være teamleder, leder, leder eller virksomhedsejer ikke gør dig mere kritisk. Alle er lige vigtige, og det vigtige er at anerkende folk omkring dig og få dem til at føle sig godt tilpas.

Jeg lænede mig op ad, at de fleste ledere ikke er velegnede til at styre folk, se på dig selv kun fordi du er smart i din kommunikation og til at styre intern politik til at positionere dig selv, betyder ikke, du vil være en god leder.

Da jeg var leder af medarbejdere, lærte jeg, at jeg skulle omgive mig med ambitiøse og dygtigere individer end mig selv, givet en mere effektiv levering af projekter og arbejde. Det tog mig lang tid at komme dertil, da jeg ofte kom ind i forskellige roller i løbet af min karriere. Jeg var ikke altid dygtig eller egnet til de roller, jeg fik tildelt, så jeg var nødt til at lære på jobbet. Jeg opdagede den bedste måde at lære på jobbet er at have stærkere mennesker omkring dig.

Jeg lærte, at vi skænker lederskab til den store, fordi vi ved, at de er i stand til og kan have tillid til at handle på vegne af gruppen, men vi er ofte lokket af dem, der kun søger lederskab for at få magt til at forbedre deres egen situation.

Jeg lærte, at medarbejderne kun bekymrer sig om 3 ting, selvom undersøgelser kan sige noget andet: 1) at kunne betale regningerne og have nogle penge tilovers, 2) at have tid til at tilbringe med familie og venner, og 3) at have et job, der ikke skrue over folk. Nogle mennesker bekymrer sig om en ekstra ting, som er 4) bevæger sig foran de andre medarbejdere.

Jeg lærte, at du skal være forsigtig med at fremme dine bedste medarbejdere. Du kan weekend det hold, du har ved forfremmelse, og der er andre måder at genkende dine bedste medarbejdere, så de forbliver motiverede.

Jeg lærte, at for meget organisatorisk proces kvæler innovation. Selv hvis du er skattemyndighederne, skal du give medarbejderne mulighed for at forbedre måder at arbejde på ved at give mulighed for innovation, selv at justere en proces.

Jeg har mere hår i mine ører og næse, så mine ører og indersiden af min næse vil være varmere denne vinter.

Jeg kender flere og flere mennesker, men husker færre navne. Jeg er ikke så glad for introduktioner.

Jeg tror, at alle på planeten kan gøre hvad som helst, så længe de vil gøre det.

Jeg er klogere, men bliv ved med at glemme det.

Jeg er den mest værdifulde medarbejder, jeg nogensinde vil være, men mindre motiveret end nogensinde.

Jeg lærte, at vi alle er ens, uanset hvor vi er født.

Vi har alle de nøjagtige behov, det væsentlige er husly og mad

Jeg lærte, at mennesker er meget selvcentrerede og tænker på sig selv og deres familier og meget lidt om andre, med nogle undtagelser. Dette synspunkt vil ikke hjælpe os i fremtiden med at tilpasse os klimaændringerne. Der vil være en brat erkendelse i fremtiden med konflikter.

Jeg lærte, at vi lever vores liv i sociale bobler som familie, venner, arbejde og sjov, og vi er nødt til at sprænge disse bobler for at få mere ud af livet.

Jeg lærte, at i Europa, hvor jeg har boet det meste af mit liv, er vi meget forkælede over at have flere penge, end vi har brug for, selv vores fattige i vesten er meget velhavende sammenlignet med folk i fattigere lande, så vi bruger dem på alle unødvendige ting til vores nydelse.

Jeg begyndte at udarbejde en liste over mad opskrifter på en hjemmeside jeg oprettet opkaldt momshomecooking.org. Webstedet er oprettet til ære for alle de mødre, bedstemødre og fædre, bedstefædre, der videregiver opskrifter til den næste generation.

Jeg er bekymret for fremtiden for vores smukke planet.

Jeg lærte at nyde livet fuldt ud og ikke hænge op på smålighed.

Jeg har ingen tillid til, at folkevalgte politikere fører os gennem den største trussel mod vores planet, klimaforandringerne. Og at politikere verden over vil træffe de rigtige foranstaltninger for at ændre vores samfund til en mere bæredygtig fremtid.

Om min generation

Min generation vil aldrig komme tilbage, når vi er væk, vi levede i den bedste tid, at jorden havde at tilbyde menneskeheden.

En generation gik i skole, ingen blev kørt i skole.

En generation gjorde deres hjemmearbejde på egen hånd for at komme ud på gaden for at spille så hurtigt som muligt.

En generation, der tilbragte al sin fritid på gaden med sine venner.

En generation spillede gemmeleg i mørket.

En generation, der indsamlede sportskort.

En generation, der købte vinylalbum til at spille på pladespillere.

En generation, der indsamlede fotos og album fra deres barndomsoplevelser.

En generation, der spillede brætspil og spillede kort på regnfulde dage.

En generation, hvor der kun var to tv-kanaler og 2 timers tv for aldersgrupperne.

En generation, der nu begynder at forsvinde og desværre aldrig vender tilbage, uanset hvor hårdt vi prøver.

Jeg elskede at vokse op i løbet af denne tid, vi havde så meget frihed til at gøre, hvad vi ønskede, min generation havde de bedste tider.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *